Bøgelund-Jensen Træet

Træets hovedpersoner er Anne Marie og Hans Peter Jensen der er placeret nederst på stammen.

Det originale slægtstræ blev i sin tid lavet til Thor og Bolette Jensen, på deres guldbryllupdag, den 12. februar 1903. Det måler 70x90 cm. og er håndkoloreret i grønne, blå og brunlige nuancer. Bag ved indsamlingen af foto og data samt selve udfærdigelsen, stod Hans Christian Jensen og Sophus Juncker Jensen.

Sophus var fotograf og han sørgede for, at der blev lavet fotografiske kopier af træet, så de forskellige familiemedlemmer også kunne have et kopi hængende hjemme hos dem selv. Størrelsen på disse kopier er 30 x40 cm. og har forneden i venstre hjørne trykt Sophus Juncker Jensens monogram.  Det originale negativ, som disse kopier er lavet efter, har det Kgl. Bibliotek i deres billedsamling. Her kan man bestille kopier i forskellige størrelser ved at oplyse negativ nummeret 124200

Da jeg i 1988 arbejdede med at indsamle data til slægtsbogen hang det orginale slægtstræ i stuen hos Niels Christian Jensen, i København. Selve portrætterne var meget fine og velbevarede, mens navnelisten neden under selve træet er meget afbleget og kun med besvær kunne tydes. Billedet er siden hen gået i arv, til Hans Peter Forum-Jensen og hænger nu deres hjem i Farum.

Hans Peter Jensens portræt er det eneste, der ikke er et fotografi. I stedet er dette et malet miniportræt, der er forstørret op, så det passer i størrelsen. Hvem der har malet dette og hvornår, er ikke til at sige, men man kan gætte på, at det er malet af hans ældste søn Jens Jacob, men det kan også være lavet til en medaljon på en af hans udenrigsfarter.

 Slægtstræets motiv.

I venstre side ses Bogense Kirke med det karakteristiske hvide tårn med sit tynde spidse spir. I højre side står Middelfart Kirke, bygget i røde mursten og på vej ind i Lillebælt står Slupskibet "Ørnen" for fulde sejl. Helt ude til højre skimtes herregården Hindsgaul.

Som træet er anbragt på billedet, kan man godt tro at det har sine rødder på Jyllandssiden, men da både Anne Marie og Hans Peters forældre, begge kommer fra Middelfart på Fynssiden af Lillebælt, skal man nok ikke lægge noget i dette, selv om der senere er dukket spændendende nyt op om især Anne Marie Bøgelunds aner, men det er en anden historie.

Hent slægtsbogen fra 1988 her.